Pinad häst?Ska en häst se ut så här efter en tävling? Jo jag menar inte han till höger med hästgarvet - han är tydligen väldigt glad.
Tanten? till höger ser också rätt belåten ut. Hästen har tydligen vunnit nån slags tävling.

Ska verkligen en häst se ut så här efter en tävling? Siter ägare och tränare i hästen?

Läs Aftonbladets artikel här och bilda dej en egen uppfattning.

Kommentarer
Postat av: Erik KihlströmGör om reglerna i travsporten snarast möjligt.

Kusken skall inte få ha en piska, det är den som skrämmer hästen till skräck. Det vore att rädda sporten. Åtgärden vore ju lika för alla.Gör sporten trevligare!

2009-02-09 @ 22:37:39
Postat av: laxs

Jag tycker det är intressant att folk som inte verkar ha den minsta kunskap om hästar och i synnerhet trav gillar att utala sig om vilket djurplågeri det är med trav... som om precis alla inom travet är djurplågare? Och att tro att en häst blir skräckslagen av en körpisk, ja då verkar man inte begripa mkt.

Postat av: Carin

Klart hästarna plågas! Det är ju långt ifrån alla som når tävlingsbanan, många blir helt slutkörda under träningen. Det kan aldrig vara rätt att tvinga hästar att tävla i trav, och ju mer pengar som är inblandade desto större risk att de skadas. Läs gärna mer på Djurens Rätts hemsida, www.djurensratt.se/trav. Där finns en rapport skriven av en etolog (expert på djurs beteenden) som tar upp mycket hemska saker inom travsporten.

2009-02-09 @ 23:39:11
URL: http://www.djurensratt.se
Postat av: Vera

Sv; Hahah:PKramm

2009-02-10 @ 08:30:54
URL: http://veraablogg.blogg.se/
Postat av: laxs

Ja du Carin verkar ju veta mycket av trav du också.. Har du någon gång varit inärheten av ett travstall? Isåfall skulle du inte skriva sóm du gör.. Djurens Rätts kampanj är fullt av lögner och faktafel. Undrar vad de mer ljuger om.

Postat av: Sanna

Ser hemskt ut tycker jag, finns skit även i den sporten, som alla!!

2009-02-10 @ 15:05:54
URL: http://sjoquist.blogg.se/
Postat av: Lousie

Hejsan:) läs min blogg:) och lägg en kommentar:) hade guld :)

2009-02-10 @ 15:33:31
URL: http://frommetooyou.blogg.se/
Postat av: sofi

Travsportens regler är hemska!! Då o då ser man i och för sig kuskar som blir diskade pga att dom piskar hästen för hårt under loppet, men det är inte ofta.. Ne usch det är verkligen hemskt, inte fan ser ju vi ut sådär efter att ha varit ute o sprungit, inte om man springer i den takt som är ok för en själv iaf. Skulle man komma hem från en löpträning och blöda så ur munnen skulle man nog oroa sig ganska mycket över sin egen hälsa, men hästen då?? Dom tänker verkligen inte på hästens hälsa!!

2009-02-10 @ 15:55:31
URL: http://sofiiin.blogg.se/
Postat av: Malin

alltså, herregud. :S det där ser ju inte direkt skönt ut.. det ser ut som om det skulle sitta väldigt hårt. och om man tittar hästen i ögonen kan man klart & tydligt se att skräcken & smärtan finns där.. han som sitter bakom hästen med sitt fula leende, ser ut som en sjuk jävel bara av att titta på honom...

2009-02-10 @ 17:08:30
URL: http:// endelavmalin.blogg.se/
Postat av: Annette

Blir skogstokigt förbannad när jag ser sådana bilder!! Finns inte ord för hur dom själva skulle behöva smaka på den behandlingen!!

2009-02-13 @ 09:19:43
URL: http://arom.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0